"Man tager vad man haver" sa fröken Linda och byggde sig ett tak.

Idag slapp vi äntligen se minustecknet på termometern! Enstaka droppar från snön förvandlades till stora snö/is-kockor som föll ner från taken. Som ni kan se på bilderna nedan hade vi lite för stor lavinrisk ovanför vår ingång för att känna oss riktigt trygga, så en lösning var på sin plats. Fröken Linda bestämde sig för att det behövdes ett tak och letade rätt på diverse bråten. En planka, lite kompostgaller och ett halvt söndertuggat överkast förvandlades till ett utomordentligt entrétak.

                                                        


På måndag är det dags att byta blad i kalendern och då händer det lite nya grejer här på dagis. Vi kommer få lära känna lite nya hundar som vill gå på dagis. Vår praktikant Micke gör sin sista dag idag och vi tackar honom så mycket för all hjälp och hälsar samtidigt Jesper välkommen. Jesper ska praktisera hos oss i tre månader och håller just på att lära känna alla hundar och har också blivit tilldelad en egen promandgrupp.

Nästa vecka är det sportlov här i Stockholm, en del av er har turen att vara lediga och vi hoppas att ni och voffarna får en underbar vecka med massa bus och skoj. Samtidigt som vi på dagis ser fram emot att sporta loss med alla som är kvar på dagis.

Vi har märkt att många av hundarna uppskattar fröken Sandras lilla butikshörna som nu har fyllts på till bredden med diverse godsaker och snygga halsband m.m. Så varför inte kika lite närmare ni med ;-)

Trevlig Helg önskar fröknarna Linda & Sandra

snart har ännu en vecka rullat förbi på hunddagiset

jag har varit lite borta hemma med sjuk bebis =( men jessica har så snällt hopppat in för mig när det behövs. Jag var förbi dagis idag och klippte lite klor diskade lite mätte lite boxr med karlsson och hejade lite sen åkte jag hem igen men imorgon blir det en vanlig dag på jobbet =) ska bli skönt...

Nova välkomen tillbaka efter det längsta löpet någonsin =( inte kul men nu är hon äntligen på dagis igen =)

Vi får en till praktikant som börjar på måndag och han heter jesper och om allt går som det ska kommer jesper att jobba hos oss i minst 3 månader sen får vi se vad som händer... allt kul med lite killar på jobbet dom har en annan ton att komma med till hundarna och våra busar behöver verkligen tränas in på det, just nu blir dom tokiga om dom hör en killes röst heheh tokiga vovvar vi har... men trots det så älskar vi dom så mycket.

vi har börjat med sagostund efter lunch inte så mycket för läsandets skull utan mer för att vi ska se till att det blir en rutin att vi alltid tar minst 10-15 minuter i alla rum och bara umgås och myser, ibland glömer man bort man städar och städar och rastar sen är det inte så mycket mer... men det ska nu bli ändring på det....

den första mars har vi vad vi vet just nu 3 nya hundar som börjar
milo- softis
gismo- jack russel
shakira- rottis

jag och min grupp har varit i rasthagen vid älvsjö och busat, medans dom andra grupperna tränar för fullt med att gå fint och även dom har tittat förbi i rasthagen och prövat lite nya hundar lösa i hagen. allt funkar bra men med mycket nya hundar och nya grupper tar det mycket tid och ork från både fröknar och hundarna.. men allt rullar på bra.

vi har nu lite snacks till vovvarna man kan köpa för en tia, frysta kycklingvingar serveras självklart lite tinade, men det är ett riktigt populärt mums mums....


Selma och Maräng
lite rolig historia till bilden
nämligen så att samma dag som denna bild togs spelade vi ett spratt med selmas lillmatte
när hon skulle hämta selma på kvällen släppte vi istället ut Maräng och lillmatte vart så glad och sa hej selma och maräng hoppade och skuttade men efter en stund tittade lillmatte med en konstig blick på maräng och på oss som inte kunde sluta skratta, till slut sa vi det är inte selma utan en liten maräng på 11månader, selmas lillmatte skrattade gott medans selma kom springandes runt hörnet.....  hihihi vi kan vi =)



 

 
















lite av veckan

full rulle nya hundar som strömmar in men nu börjar vi verkligen få ordning vid stängningarna, blir tystare och tystare.

En hel del inskolningar har vi på g och det är jätte kul men även lite jobbigt blir hela tiden nytt och man fixar och trixar med utegrupperna och placeringarna inomhus.

små vovvarna har fått en egen box dom verkar tycka det är skönt och trivs bra..

Vi har haft kennelhosta eller ja vi har väl lite kvar än men snart borta, skönt ingen som vart allvaligt sjuk denna gång och inte många sjuka eller hostandes.. till nästa vecka ska det nog vara helt borta..

1 mars är snart här då börjar min lillkille på dagsi och sen är det dags för mig att börja jobba heltid, ska bli jätte kul att komma tillbaka på heltid =)..  jag hinner ju aldrig träffa er kunder nu när jag jobbar deltid.

jag har varit med min grupp i rasthagen i älvsjö gick jätte bra, var lite kallt men vi lekte iallafall i 30-40 minuter sen tog vi en rask promenad tillbaka, jag glömde kameran som vanligt men så kan det ju bli, jag och praktikanten micke var även vid högdalstoppen i slutet av förra veckan fick med mig kameran då så lite bilder kommer upp där ifrån.

coco                                                  maja
 
sizzla                                                 fröken Linda
 
scilla                                                   maximus
 
leia                                                    elsa
 
elsa och merlot                                          elsa       
 
           merlot
 
zaki                                              hektor
 
oskar                                                       rasmus och alfons
 
jade                                                      pincho
 
alfons                                                  fröken linda med vovvar
 
fröken sandra med vovvar

rum 1

selma och zaki                                     maräng
 
bellman                                                 yaya
 
sir loke


Dagis

entren                                                  rum 3
 

RSS 2.0